Mais ‘ribs’

Meer info over Suikermais
Wij genieten van deze gekruide, knapperige mais, die in de oven opkrullen zodat ze wat lijken op spareribs (vandaar de naam). Je ‘kluift’ de korrels mais, net als bij spareribs, van de harde kern af.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 maiskolven
3 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
2 tl ahornsiroop
koriander, ter garnering
zout en peper
  Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de bladeren en ‘haren’ van de mais. Snijd de kolven door de kern in de lengte in vieren. Gebruik hiervoor je scherpste mes en wat brute kracht. Pas op je vingers! Roer de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, ahornsiroop en een snuf zout en zwarte peper door elkaar. Bestrijk de mais hiermee rondom. Leg ze op een ovenplaat en rooster ze 25-30 minuten in de oven tot ze mooi opgekruld en wat geblakerd zijn.   Tip: wij serveren de ‘ribs’ met koriander-limoenmayonaise. We roeren hiervoor een bosje fijngehakte koriander, rasp van 1 limoen en het sap van ½ limoen door 3 volle eetlepels (vegan) mayonaise.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 maiskolven
3 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
2 tl ahornsiroop
koriander, ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?