Maisbeignets*
Meer info over Suikermais

Ingrediënten

250 gr gekookte maïskorrels
2 grote aardappels
4 lente-uitjes
4 eieren
50 gr paneermeel
2 tl wereldkruiden
6 el zonnebloemolie
2 takjes munt, fijngehakt
zout en peper
8 el volle yoghurt
3 el zoete chilisaus

Kook de maïskolven 10 minuten in ruim water, laat afkoelen en schraap de korrels van de kolf. Schil de aardappels, was ze, rasp ze grof en dep droog. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de losgeklopte eieren met de maïs, aardappel, paneermeel, lente-uitjes en wereldkruiden. Breng op smaak met zout en peper. Schep steeds een halve eetlepel van het maismengsel in hete olie in een koekenpan. Bak de beignets in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze eventueel licht met piri piri (kruidenmix). Maak een dipsaus door de yoghurt, chilisaus en fijngehakte munt te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Serveer de beignets met deze saus.

 

Ingrediënten

250 gr gekookte maïskorrels
2 grote aardappels
4 lente-uitjes
4 eieren
50 gr paneermeel
2 tl wereldkruiden
6 el zonnebloemolie
2 takjes munt, fijngehakt
zout en peper
8 el volle yoghurt
3 el zoete chilisaus

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?