Maïsburgers met komkommeryoghurt

Meer info over Suikermais
Dit recept is van voormalig chef-kok Michael van der Struis van restaurant Villa Augustus in Dordrecht. Het is het favoriete recept van abonnee Nelleke, probeer jij het ook?

Ingrediënten

2 maïskolven (de korrels eraf gesneden)
100 gram bloem
2 eieren
1 l gemalen komijn
1 teentje knoflook
1 uitje (fijngesneden)
snufje zout en peper
scheutje sojasaus
scheutje zonnebloemolie
4 hamburgerbroodjes
1 komkommer
2 dl volle yoghurt
2 el gesneden peterselie

Doe 2/3 van de maïskorrels samen met de bloem, eieren, komijn en knoflook in een keukenmachine en maal in maximaal 30 seconden helemaal fijn. Meng de gesneden uitjes en de rest van de maïskorrels erdoor en maak op smaak met zout, peper en sojasaus. Schil de komkommer met een dunschiller en rasp deze fijn met een keukenrasp. Meng de yoghurt en peterselie erdoor en maak op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er hoopjes beslag in van ongeveer 8 cm. Bak ze aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de maïsburgers op getoaste hamburgerbroodjes met de komkommeryoghurt.

 

Ingrediënten

2 maïskolven (de korrels eraf gesneden)
100 gram bloem
2 eieren
1 l gemalen komijn
1 teentje knoflook
1 uitje (fijngesneden)
snufje zout en peper
scheutje sojasaus
scheutje zonnebloemolie
4 hamburgerbroodjes
1 komkommer
2 dl volle yoghurt
2 el gesneden peterselie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?