Maisburgertjes

Meer info over Suikermais

Ingrediënten

300 gr maïskorrels
3 eieren
300 gr cervelaatworst, in reepjes
1 tl gemalen komijn
2 komkommers
4 grote augurken
100 gr bloem
1 teentje knoflook
1 ui, gesnipperd
4 el zonnebloemolie

Kook in ongeveer 15 minuten 2 grote maïskolven gaar en snijd de korrels eraf. Doe 150 gram maïskorrels in de keukenmachine met de bloem en de eieren. Doe het mengsel in een kom en schep de rest van de maïs, cervelaatworst, komijn, knoflook en de helft van de ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Doe per burgertje 1 flinke lepel van het mengsel in de pan en bak het in 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Doe een aantal burgers tegelijk in de pan, er is beslag voor ongeveer 20 burgertjes. Snijd de komkommer en augurk in blokjes. Klop een dressing van 1 eetlepel augurkenvocht, 2 el olie, zout en peper. Schep de komkommer om met de rest van de ui, de augurk en de dressing. Serveer bij de burgertjes.

Ingrediënten

300 gr maïskorrels
3 eieren
300 gr cervelaatworst, in reepjes
1 tl gemalen komijn
2 komkommers
4 grote augurken
100 gr bloem
1 teentje knoflook
1 ui, gesnipperd
4 el zonnebloemolie
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?