Maissalade met halloumi

Meer info over Suikermais | Tomaten | Ui

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 maiskolf
200 gr cherrytomaten
225 gr halloumi
4 takjes koriander
2 takjes munt
½ groene peper
½ rode ui
3 el olijfolie
½ limoen
zout en peper

Halveer de cherrytomaten. Hak de blaadjes koriander en munt grof. Snijd de peper en ui in zeer dunne reepjes. Klop 2 eetlepels olijfolie met het sap van de limoen door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Kook de maiskolf. Verwijder hiervoor de bladeren en draden, leg de kolf in een pan met ruim kokend water en kook in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Laat uitlekken en snijd de maiskorrels eraf.

Snijd ondertussen de halloumi in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de halloumi in zo’n 2 minuten per kant rondom goudbruin en knapperig.

Meng alle ingrediënten snel door elkaar, zodat je het gerecht direct lauwwarm kunt opdienen.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 maiskolf
200 gr cherrytomaten
225 gr halloumi
4 takjes koriander
2 takjes munt
½ groene peper
½ rode ui
3 el olijfolie
½ limoen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?