Maissalade*

Meer info over Suikermais

Ingrediënten

200 gr maïskorrels
100 gr rijst
2 eieren
1 rode paprika
1 komkommer
1 ui
sap van een halve citroen
2 el wijnazijn
4 el olijfolie
peper en zout
0,5 tl sambal

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst uitlekken en afkoelen. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd ze in plakjes. Kook de maïs 10 minuten en snijd de maïs van de kolf. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de komkommerhelften in kleine blokjes. Klop in een kom het citroensap, azijn en olie door elkaar en roer er wat peper, zout en sambal door. Doe de rijst in een schaal en meng er de maïs, paprika, ui en komkommer door. Schep de dressing door de salade en garneer de maïssalade met de plakjes ei en strooi er peterselie over.

Ingrediënten

200 gr maïskorrels
100 gr rijst
2 eieren
1 rode paprika
1 komkommer
1 ui
sap van een halve citroen
2 el wijnazijn
4 el olijfolie
peper en zout
0,5 tl sambal

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?