Verwijder de bladeren en het ‘haar’ van de mais. Kook de maiskolven in ruim kokend water in 5-8 minuten gaar. Haal ze uit het water en laat afkoelen tot je ze beet kunt pakken.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Hak de koriander en/of munt grof.
Snijd de maiskorrels los en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Maissalsa
Meer info over Suikermais
Heerlijk bij nacho's, vis of garnalen. Of met geroosterde zoete aardappel en wraps bijvoorbeeld.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:2 maiskolven
1 grote tomaat
½-1 rode peper
sap van 1 limoen
2 lente-uien
1 el olijfolie
4 el koriander en/of munt
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
2 maiskolven
1 grote tomaat
½-1 rode peper
sap van 1 limoen
2 lente-uien
1 el olijfolie
4 el koriander en/of munt
zout en peper
2 maiskolven
1 grote tomaat
½-1 rode peper
sap van 1 limoen
2 lente-uien
1 el olijfolie
4 el koriander en/of munt
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!