Maissoep
Meer info over Suikermais

Fruit de ui, prei, wortel, bleekselderij en knoflook in olie. Voeg als alles glazig is de maïskorrels toe. Schenk er bouillon of water op tot alles ruim onder staat. Breng aan de kook en draai het vuur lager. Laat 25 minuten zachtjes koken, maak op smaak met peper en zout. Serveer zo of gepureerd.

Lekker om verse koriander toe te voegen bij het serveren of heel fijn gesneden bosui!

Ingrediënten

1 middelgrote ui, gesnipperd
1 kleine prei, in fijne ringen
1 wortel, brunoise (kleine blokjes)
4 stengels bleekselderij, gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
milde olie
300 gr maïskorrels (verwijder bladeren en draden van de kolf, zet rechtop en snijd de korrels eraf van boven naar beneden)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?