Mama’s pompoensalade met harissa

Meer info over Pompoen

Dit is mam's favoriete salade, lekker pittig met pompoen en harissa.

Serveer naar wens met feta, geitenkaas, mozzarella, worstjes of falafelballetjes, om er nog meer een maaltijdsalade van te maken.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 pompoen
1 volle el harissa
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl honing
1 avocado
75-100 gr gemengde slablaadjes
½ rode ui
2 takjes munt
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de pompoen, met schil en al, in grove stukken. Gooi de pitten niet weg, maar leg ze samen met de pompoenstukken op een bakplaat. Meng er 1 eetlepel olijfolie, harissa, zout en peper door. Rooster de pompoen in ongeveer 40-50 minuten gaar, afhankelijk van de pompoensoort die je gebruikt en de grootte waarin je de stukken hebt gesneden.
Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen. Klop een dressing van de overige olie, azijn en honing en breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing in een kom met de slablaadjes. Verdeel de pompoen, pompoenpitten, avocado en rode ui erover. Garneer met blaadjes munt.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 pompoen
1 volle el harissa
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl honing
1 avocado
75-100 gr gemengde slablaadjes
½ rode ui
2 takjes munt
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?