Marokkaans gestoofde bonen

Meer info over Sperziebonen
Bonen in tomatensaus is altijd een goed idee. We deelden eerder al eens een recept voor Turkse gestoofde bonen, nog steeds een aanrader! Dit is een snelle variant daarop, die we wat pit meegeven van harissa en olijven. Je kunt allerlei soorten bonen gebruiken met dit recept. Wanneer ze in het seizoen zijn maken we het graag met tuinbonen – helaas is de teelt dit jaar in Nederland grotendeels niet gelukt – sperziebonen, snij- of sanguinobonen. Buiten het seizoen om voegen we allerlei bonen uit blik toe. Serveer met bulgur, couscous of rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr sperzie- snij- of sanguinobonen
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el harissa
15 zwarte olijven
zout en peper

Verhit de olijfolie in een pan. Snipper de ui en knoflook en fruit die tot glazig. Voeg de komijn en koriander toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en een half blikje water toe en breng aan de kook. Laat pruttelen terwijl je de bonen in stukken van 5 centimeter snijdt. Voeg de harissa en bonen toe en roer door elkaar. Snijd de olijven grof en voeg toe. Laat zo’n 10 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan, tot de bonen beetgaar zijn. Breng de Marokkaans gestoofde bonen op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr sperzie- snij- of sanguinobonen
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el harissa
15 zwarte olijven
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?