Marokkaanse aubergine en kikkererwten
Meer info over Aubergines

Een snel en makkelijk eenpansgerecht. Harissa is hierin – zoals in meer van onze recepten de laatste tijd – de grote smaakmaker. Zeker de moeite waard om in huis te halen, mocht je dat niet al gedaan hebben. Serveer naar wens met platbrood of couscous en feta of merguezworstjes.

 

 

 

Snijd de ui in 6 parten en pel vervolgens de 'rokken' los. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de 'uienschuitjes' tot ze zacht zijn. Voeg de komijnzaadjes toe en bak 2 minuten mee. Snipper ondertussen de knoflook en snijd de aubergines in grove stukken. Voeg de knoflook en aubergine toe aan de pan en roerbak ongeveer 10 minuten tot de aubergine gaar is. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de pan. Bak de tomaatjes mee tot ze beginnen te barsten, maar nog niet uit elkaar vallen. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met de harissa toe aan de pan. Meng alles door elkaar en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 tl komijnzaadjes of 1 tl gemalen komijn
15 cherrytomaten
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1-2 el harissa (Marokkaanse pittig gekruide pasta, te koop in de supermarkt en natuurvoedingswinkel)
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?