Marokkaanse aubergine en kikkererwten

Meer info over Aubergines
Snijd de ui in 6 parten en pel de 'rokken' los. Verhit olie in een ruime koekenpan en fruit de ui tot ze zacht zijn. Voeg komijnzaadjes toe en bak 2 minuten mee. Snipper de knoflook en snijd de aubergine in grove stukken. Voeg deze toe aan de pan en roerbak ongeveer 10 minuten tot de aubergine gaar is. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de pan, bak tot ze beginnen te barsten. Voeg de afgegoten kikkererwten en harissa toe, meng goed en warm door. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 tl komijnzaadjes of 1 tl gemalen komijn
15 cherrytomaten
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1-2 el harissa (Marokkaanse pittig gekruide pasta, te koop in de supermarkt en natuurvoedingswinkel)
zout en peper

Snijden van de Ui

Begin met het snijden van de ui in 6 parten. Pel vervolgens de afzonderlijke ‘rokken’ van de ui los. Dit zorgt voor mooie, gelijkmatige stukken ui die gemakkelijk gaar te bakken zijn.

Verhitten van de Olie

Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, voeg je de ‘uienschuitjes’ toe en fruit ze tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Toevoegen van Komijnzaadjes

Voeg de komijnzaadjes toe aan de pan en bak ze 2 minuten mee. Dit geeft de ui een aromatische smaak en voegt een diepe smaak toe aan het gerecht.

Snijden van Knoflook en Aubergine

Terwijl de ui en komijn bakken, snipper je de knoflook en snijd je de aubergines in grove stukken. Voeg deze toe aan de pan en roerbak ongeveer 10 minuten, of totdat de aubergine gaar is en een mooie, gouden kleur heeft.

Halveren van Cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de pan. Bak de tomaten mee tot ze beginnen te barsten, maar zorg ervoor dat ze nog hun vorm behouden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Toevoegen van Kikkererwten en Harissa

Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met de harissa toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn en goed opgewarmd worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Brengen op Smaak

Breng het gerecht op smaak met zout en peper naar wens. Roer nog een keer goed door en zorg ervoor dat alle smaken goed zijn gemengd.

Serveren

Serveer het gerecht direct, bijvoorbeeld met een stuk vers brood of rijst voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen smaakvol maar ook voedzaam, dankzij de combinatie van groenten, kikkererwten en aromatische specerijen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 tl komijnzaadjes of 1 tl gemalen komijn
15 cherrytomaten
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1-2 el harissa (Marokkaanse pittig gekruide pasta, te koop in de supermarkt en natuurvoedingswinkel)
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?