Marokkaanse zoete aardappel met dadels

Serveer met couscous- of linzensalade. Lekker met fêta of geitenhangop (zie recept op de website).

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappels in grove stukken. Leg ze op een bakplaat en meng er 2 eetlepels olijfolie en ras el hanout door. Breng op smaak met zout en peper en chilivlokken naar wens. Rooster de zoete aardappel ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke halve manen. Hak de blaadjes munt grof. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het sap van de limoen, zout en peper. Meng alle ingrediënten met de dressing voorzichtig door elkaar en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr zoete aardappel
8 gedroogde dadels
1 kleine rode ui
50 gr hazelnoten
4 el olijfolie
1,5 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel, ook goed biologisch goed verkrijgbaar)
7 gr munt
½ limoen (of 1,5 el azijn)
snufje chilivlokken naar wens
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?