Mediterraanse traybake met aardappel

Meer info over Aardappel | Paprika

Ingrediënten

(Licht) hoofdgerecht 2 personen:

500 gr groene paprika
3-4 (soep)tomaten
½ sjalot
1 teen knoflook
500 gr aardappels
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
3-4 ansjovisfilets of olijven
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de aardappels in grove parten. Halveer de paprika’s in de lengte. Houd indien mogelijk de steel eraan, zodat de paprika zijn vorm kan behouden. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Snijd de sjalot en knoflook in dunne plakjes. Leg de halve paprika’s met de snijkant naar boven op een ovenplaat. Leg in iedere paprika enkele plakjes sjalot, knoflook en een halve tomaat. Leg de aardappels ertussen. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met oregano, zout en peper. Rooster 45 minuten in de oven tot de aardappels en paprika’s gaar zijn. Leg op iedere tomaat een ansjovisfilet of olijf. Zet nog 5 minuten in de oven en serveer.

Tip: serveer met aïoli.

Ingrediënten

(Licht) hoofdgerecht 2 personen:

500 gr groene paprika
3-4 (soep)tomaten
½ sjalot
1 teen knoflook
500 gr aardappels
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
3-4 ansjovisfilets of olijven
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?