Mediterrane andijviestamppot

Meer info over Andijvie
Mediterrane andijviestamppot, dit is een van de favoriete stamppotten in onze familie. De zongedroogde tomaten doen ons denken aan uitgebakken spekjes en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600-700 gr aardappelen
½ krop andijvie
4 el zwarte olijven
10 zongedroogde tomaten
60 ml (haver)melk
4 el pijnboompitten
zout en peper
Schil de aardappelen, snijd in stukken en breng in ruim water aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de olijven in grove stukken. Snijd de andijvie in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom goudbruin. Giet de aardappels af. Stamp de aardappelen op een laag vuurtje met de melk, andijvie, tomaatjes, olijven en 3 eetlepels pijnboompitten tot een smeuïge stamppot. Breng goed op smaak met zout en peper. Garneer met olijfolie en bestrooi met (geroosterde) pijnboompitten. Klik hier voor meer andijvierecepten.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600-700 gr aardappelen
½ krop andijvie
4 el zwarte olijven
10 zongedroogde tomaten
60 ml (haver)melk
4 el pijnboompitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?