Meiraapjes met cannellinibonen

Meer info over Meirapen

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 meirapen
1 blik cannellinibonen (400 gr, niet uitgelekt gewicht)
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
100 ml groentebouillon
7 gr bieslook
½ citroen
zout en peper

Snijd de sjalot en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en sjalot tot glazig. Schil de meirapen en snijd in blokjes van zo’n 1 bij 1 centimeter. Voeg ze toe aan de pan en bak enkele minuten mee. Giet de bonen af en voeg toe aan de pan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pan af en laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes stoven, tot het meeste vocht verdampt is en de meirapen gaar zijn.

Snijd de bieslook fijn. Voeg de bieslook en de rasp en het sap van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.

 

Tip: lekker bij gebakken witvis, zoals kabeljauw, schelvis en heilbot.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 meirapen
1 blik cannellinibonen (400 gr, niet uitgelekt gewicht)
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
100 ml groentebouillon
7 gr bieslook
½ citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?