Meiraapjes met raapstelen

Meer info over Meirapen | Raapstelen

Raapstelen zijn steeltjes van koolsoorten en knolgewassen. Raapstelen kunnen dus ook van meiraapjes komen. Wij voegen ze samen in dit lekkere gerecht.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr meirapen
3 el olijfolie
½ citroen
5 takjes tijm
200 gr raapstelen
75 gr grof broodkruim (van ongeveer 1 oude boterham)
1 teen knoflook
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het kopje en kontje van de meirapen af. Snijd de meirapen in partjes. Klop 2 eetlepels olijfolie, het sap van de halve citroen en de tijmblaadjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng dit met de meirapen, leg ze op een bakplaat en rooster ze in 30-35 minuten beetgaar en goudbruin. Maak ondertussen de pangrattato. Snipper het teentje knoflook. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin het broodkruim tot het goudbruin en knapperig is. Voeg de laatste paar minuten de knoflook en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de pangrattato uit de pan. Was de raapstelen met koud water. Snijd de raapstelen in grove stukken. Doe de raapstelen met het aanhangende water in de koekenpan die nog warm is van de pangrattato. De raapstelen zullen in 30 seconden geslonken zijn. Roer de geroosterde meiraapjes erdoor. Strooi de pangrattato erover en serveer direct.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr meirapen
3 el olijfolie
½ citroen
5 takjes tijm
200 gr raapstelen
75 gr grof broodkruim (van ongeveer 1 oude boterham)
1 teen knoflook
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?