Meiraaprisotto met rucolapesto
Meer info over Meirapen

Maak eerst de pesto. Neem 100 gram rucola en maal deze tot een pasta met de kaas, hazelnoten en olie in een keukenmachine. Verhit voor de risotto de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten. Breng op een andere pit de groentebouillon tegen de kook. Voeg de rijst na een paar minuten toe aan de sjalotten en bak mee totdat deze goed heet is. Voeg dan de witte wijn toe. Kook de rijst gaar door er telkens een pollepel bouillon aan toe te voegen en deze vervolgens al roerende door de rijst te laten opnemen. Voeg de meiknolpartjes aan de rijst toe als de helft van de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga door met het toevoegen van de bouillon tot de rijst beetgaar is. Schep de oude geitenkaas en de rucola door de risotto. Serveer de risotto met rucolapesto.

Ingrediënten

Gerecht voor 4 personen:

Voor de pesto:

100 gr rucola
75 gr oude geitenkaas, in schilfers
50 gr hazelnoten, geroosterd
1 dl olijfolie

Voor de risotto:

3 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 l groentebouillon
350 gr arboriorijst
1 dl witte wijn
4 meiknollen, geschild en in kleine partjes gesneden
100 gram oude geitenkaas
eventueel rucola om er door te scheppen, naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?