Meringue met rabarberroom
Meer info over Rabarber

Dit toetje is absoluut favoriet bij ons gezin!

Ingrediënten

Toetje voor 6-8 personen:

4 eiwitten
225 gr fijne kristalsuiker
1 tl tarwebloem
1 tl ciderazijn
1/2 tl vanille essence
3 dl slagroom, stijfgeklopt
2 1/2 dl rabarbercompote, gezeefd (de siroop die eruit gezeefd wordt, smaakt heerlijk met ijskoud mineraalwater of champagne)
verse muntblaadjes ter garnering

Rabarbercompote:

500 gr rabarber
1 citroen of sinaasappel
ongeveer 100 gr suiker

Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken daarop een cirkel van 23 cm doorsnede. Klop de eiwitten goed stijf. Klop geleidelijk de suiker erdoor tot er een stijf, glanzend schuim ontstaat. Strooi de tarwebloem erover en spatel dit met de azijn en de vanille essence door het mengsel. Strijk de schuimige massa op de cirkel op het bakpapier met een cirkelvormige beweging. Bak de ronde vorm 1 1/4 uur in de oven of tot het schuim knapperig is en goudbruin wordt. Zet de oven uit maar laat hem dicht tot de schuimvorm is afgekoeld in 1-2 uur. Haal voorzichtig het bakpapier onder de vorm vandaan en leg hem op een serveerschaal.

Maak ondertussen de rabarbercompote. 
Maak de rabarberstelen schoon en snijd ze in dikke stukken. Boen 1 citroen of sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil. Zet de rabarber op met een bodempje water, de rasp en de suiker (naar smaak). Kook de rabarber in ongeveer 7 minuten zachtjes gaar. Laat de compote afkoelen en zeef.

Schep de rabarber door de stijfgeklopte slagroom, meng niet helemaal, houd een beetje een gemarmerd effect. Schep het mengsel op het midden van de schuimvorm en garneer met muntblaadjes.

Ingrediënten

Toetje voor 6-8 personen:

4 eiwitten
225 gr fijne kristalsuiker
1 tl tarwebloem
1 tl ciderazijn
1/2 tl vanille essence
3 dl slagroom, stijfgeklopt
2 1/2 dl rabarbercompote, gezeefd (de siroop die eruit gezeefd wordt, smaakt heerlijk met ijskoud mineraalwater of champagne)
verse muntblaadjes ter garnering

Rabarbercompote:

500 gr rabarber
1 citroen of sinaasappel
ongeveer 100 gr suiker

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?