Mexicaanse maaltijdsalade*
Meer info over Suikermais
Kook 2 maïskolven in 15 min. gaar, laat afkoelen en snijd de maïs eraf. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Schep de zaadjes met vocht eruit en doe dit over in een zeef. Hang de zeef boven een kom en wrijf 2-3 el tomatenvocht door de zeef. Boen de limoen schoon en rasp het groen van de schil. Pers de limoen uit. Klop met een kleine garde het limoensap met geraspte limoenschil, de tacokruiden en de olie door het tomatenvocht. Roer de bosuitjes en koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Spoel de rode kidneybonen in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de kidneybonen met de tomaat, paprika en de maïskorrels door de dressing. Laat de salade een half uur bij kamertemperatuur staan. Was de sla en maak de bladeren (in een slacentrifuge) droog. Scheur de bladeren in stukken en verdeel ze over vier grote borden. Schep de bonensalade in het midden en verdeel de tortillachips erover. Lekker als vegetarische lunch.

Ingrediënten

300 gr maïskorrels
400 gr rode kidneybonen (blik)
1 krop sla
4 tomaten
1 limoen
2,5 el tacokruiden
6 el olijfolie
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el verse koriander, fijngehakt
zout
versgemalen zwarte peper
1 paprika
25 gr tortillachips

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?