Courgette-halloumi koekjes
Meer info over Courgette

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr courgette
225 gr halloumi (grillkaas)
2 lente-uien
20 gr peterselie, munt en/of dille
2 volle el bloem of paneermeel
1 tl bakpoeder
1 ei
olie om in te bakkenzout en peper

Rasp de courgette met een grove rasp. Knijp er met behulp van een theedoek zoveel mogelijk vocht uit. Rasp ook de halloumi met een grove rasp. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de groene kruiden fijn. Meng in een kom de courgette, halloumi, lente-ui, kruiden, bloem, bakpoeder en eieren goed door elkaar tot een plakkerig en niet te vochtig beslag ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Wees voorzichtig met de hoeveelheid zout, want halloumi is van zichzelf al een zoute kaas. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Leg eetlepels van het beslag in de pan en druk lichtjes aan. Bak de koekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot al je courgette-halloumi beslag op is. Houd in de tussentijd de gebakken koekjes warm in de oven. Serveer met partjes citroen en een dipsaus van dille en yoghurt (zie recept op onze website).

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr courgette
225 gr halloumi (grillkaas)
2 lente-uien
20 gr peterselie, munt en/of dille
2 volle el bloem of paneermeel
1 tl bakpoeder
1 ei
olie om in te bakkenzout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?