Mie wokschotel met paksoi*
Meer info over Paksoi

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing, giet deze af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd deze in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Verhit de olie in de wok en bak de ui en de tofu twee minuten. Voeg de paprika en paksoi toe en laat dit 3 minuten meebakken. Voeg dan de ketjap toe en verwarm nog 1 minuut. Schep de mie door het groentemengsel en roerbak nog 1 minuut. Verdeel de mie over vier borden en bestrooi met seroendeng.

Ingrediënten

250 gr Chinese eiermie
1 struik paksoi
1 rode paprika
1 ui
4 el zonnebloemolie
1 schaal tofu roerbak pittig gekruid
50 ml ketjap manis
4 el seroendeng (kokos-pindamengsel)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?