Minestrone zoals op het Zomerfeest
Meer info over Sperziebonen

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4-6 personen:

2 el olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
¼ rode peper
2 stengels bleekselderij
1 grote wortel
300 gr sanguino- snij- of sperziebonen
½ prei
1 courgette
400 gr tomatenblokjes of verse cherrytomaatjes
1,5 l groentebouillon (het liefst zelfgemaakt)
140 gr pasta (een kleine vorm zoals macaroni, mini fusilli, gebroken spaghetti of kleine schelpjes)
2 bladeren palmkool of groene kool
zout en peper
15 gr peterselie

Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en peper tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne plakjes, de wortel en courgette in blokjes, de prei in dunne ringen en de bonen in stukken van 2 centimeter lang. Halveer de cherrytomaten als je deze gebruikt. Voeg de bleekselderij en wortel toe aan de pan en fruit het 5 minuten mee. Voeg daarna de courgette, prei, bonen, tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook en laat de soep op een laag vuur 10 minuten pruttelen. Voeg de pasta toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten pruttelen tot de pasta gaar is. Snijd ondertussen de palmkool in repen. Voeg de palmkool toe aan de pan, roer goed door en zet het vuur uit. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met gehakte verse peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4-6 personen:

2 el olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
¼ rode peper
2 stengels bleekselderij
1 grote wortel
300 gr sanguino- snij- of sperziebonen
½ prei
1 courgette
400 gr tomatenblokjes of verse cherrytomaatjes
1,5 l groentebouillon (het liefst zelfgemaakt)
140 gr pasta (een kleine vorm zoals macaroni, mini fusilli, gebroken spaghetti of kleine schelpjes)
2 bladeren palmkool of groene kool
zout en peper
15 gr peterselie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?