Verhit de olie in een wok op een middelhoog vuur. Snijd de aubergine in grove stukken en roerbak ze 10 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Snijd de lente-uien in stukken van ongeveer 5 centimeter lang. Meng de mirin, sojasaus, suiker en miso in een kommetje. Voeg het toe aan de wok samen met de lente-uien en bak het 2 minuutjes mee. Serveer direct, bijvoorbeeld met rijst.
Miso-aubergine
Meer info over Aubergines
Een snel gerecht dat door de umami-rijke saus ook fervente vleeseters tevreden zal stellen.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen of hoofdgerecht 1 persoon:1 middelgrote aubergine
2 el olie
1 el mirin (Japanse zoete rijstwijn)
1 el sojasaus (het liefst een minder zoute variant)
½ el kristalsuiker
½ el witte misopasta
3 lente-uien
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen of hoofdgerecht 1 persoon:
1 middelgrote aubergine
2 el olie
1 el mirin (Japanse zoete rijstwijn)
1 el sojasaus (het liefst een minder zoute variant)
½ el kristalsuiker
½ el witte misopasta
3 lente-uien
1 middelgrote aubergine
2 el olie
1 el mirin (Japanse zoete rijstwijn)
1 el sojasaus (het liefst een minder zoute variant)
½ el kristalsuiker
½ el witte misopasta
3 lente-uien
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!