Voor deze heerlijke pompoensoep, verwarmen we eerst de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in 10-12 parten. Klop de miso, sojasaus, mirin, olie en honing door elkaar. Bestrijk hiermee rondom de parten pompoen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, met een snijkant naar beneden, en rooster 25 minuten in de oven. Draai de parten om en bestrijk nogmaals met het misomengsel. Rooster ze nog 15 minuten tot beetgaar. (Heb je een oranje pompoen, dan kun je de tijd in de oven wat inkorten, die is namelijk sneller gaar dan een groene pompoen).
Bereid ondertussen de parelspelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, honing en zonnebloemolie door elkaar. Meng dit door de gare parelspelt.
Verdeel de parelspelt over 2 borden. Leg daar de parten pompoen naast of erop. Verdeel de ingelegde plakjes gember, blaadjes koriander en blaadjes munt erover en serveer.