Miso-pompoen met parelspelt

Meer info over Pompoen

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

Voor de pompoen:
1 (groene) pompoen
1 volle el shiro/witte miso
2 el sojasaus
1 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
1 el zonnebloemolie
1 tl honing

Voor de parelspelt:
150 gr parelspelt (of parelgort)
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 el zonnebloemolie
2 el ingelegde gember (sushi gember, die vind je in het Japanse schap van de (bio)supermarkt)
2 takjes koriander
2 takjes munt
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in 10-12 parten. Klop de miso, sojasaus, mirin, olie en honing door elkaar. Bestrijk hiermee rondom de parten pompoen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, met een snijkant naar beneden, en rooster 25 minuten in de oven. Draai de parten om en bestrijk nogmaals met het misomengsel. Rooster ze nog 15 minuten tot beetgaar. (Heb je een oranje pompoen, dan kun je de tijd in de oven wat inkorten, die is namelijk sneller gaar dan een groene pompoen). Bereid ondertussen de parelspelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, honing en zonnebloemolie door elkaar. Meng dit door de gare parelspelt. Verdeel de parelspelt over 2 borden. Leg daar de parten pompoen naast of erop. Verdeel de ingelegde plakjes gember, blaadjes koriander en blaadjes munt erover en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

Voor de pompoen:
1 (groene) pompoen
1 volle el shiro/witte miso
2 el sojasaus
1 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
1 el zonnebloemolie
1 tl honing

Voor de parelspelt:
150 gr parelspelt (of parelgort)
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 el zonnebloemolie
2 el ingelegde gember (sushi gember, die vind je in het Japanse schap van de (bio)supermarkt)
2 takjes koriander
2 takjes munt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?