Mosselen met prei en bleekselderij
Meer info over Prei

Snipper het uitje en de knoflook. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in de lengte doormidden en was de prei goed schoon. Gooi het groene deel weg of bewaar voor het maken van bouillon. Was ook de bleekselderij. Snijd de prei en bleekselderij in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel boter in een grote wok of (mossel)pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 minuten. Voeg de prei en bleekselderij toe en bak 5 minuten al roerend mee. Breng op smaak met zout en peper. Was ondertussen de mosselen met koud water en gooi de geopende exemplaren, die na een ferme tik niet meer willen sluiten, weg. Voeg na 5 minuten de mosselen en de wijn toe aan de pan, zet het vuur hoog, doe het deksel op de pan en stoom de mosselen 5-8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schud de pan een keer voorzichtig om. Haal het deksel van de pan en gooi de ongeopende mosselen weg. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een grote schaal. Voeg de overgebleven eetlepel boter toe aan de pan, roer erdoor en laat het vocht 3 minuten inkoken. Schenk de saus over de mosselen en dien op.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen:

1 kg verse mosselen
2 el boter
½ ui
1 teentje knoflook
1 flinke prei
3 stengels bleekselderij
10 takjes tijm
100 ml witte wijn
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?