Snipper de ui en de prei. Verhit de boter en bak de ui en de prei hierin omscheppend 5 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Roer de mosterd door de soep. Klop de slagroom los met een lepel hete soep en roer het mengsel weer bij de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in de borden of kommen en knip er wat bieslook boven.
Mosterdsoep*
Meer info over Prei
Ingrediënten
1 prei1 ui
2 el boter
3/4 l kippenbouillon
4 el Zaanse mosterd
1 dl slagroom
zout en versgemalen peper
paar sprietjes bieslook
Ingrediënten
1 prei
1 ui
2 el boter
3/4 l kippenbouillon
4 el Zaanse mosterd
1 dl slagroom
zout en versgemalen peper
paar sprietjes bieslook
1 ui
2 el boter
3/4 l kippenbouillon
4 el Zaanse mosterd
1 dl slagroom
zout en versgemalen peper
paar sprietjes bieslook
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!