Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Bak de aubergines in een anti-aanbakpan 2-3 minuten aan elke kant en bewaar ze op een bord. Fruit de ui met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de oregano, wat zout en peper, de rode peper en het kaneel toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer het een minuutje door. Voeg beetje bij beetje de melk en de room toe. Blijf goed roeren tot een gladde saus. Voeg dan zout, peper, nootmuskaat en oregano toe. Laat nog even zachtjes garen. Roer er op het laatst eventueel wat van de geraspte kaas door. Vet een ovenschaal in met wat boter. Smeer een derde van de bechamelsaus uit over de bodem en leg daarop drie lasagnebladen. Doe afwisselend een laag geraspte kaas, aubergines en gehaktsaus, lasagnebladen en bechamelsaus in de schaal. Giet als laatste laag de bechamelsaus erover en strooi hier nog wat geraspte kaas over. Zet in de oven voor ongeveer een half uur.