Snijd het hart uit de witte kool en snijd de overige kool heel fijn. Boen de winterpeen schoon en rasp deze fijn. Schil de uien en snipper ze lekker fijn. Meng de kool, winterpeen en uien samen in een kom en meng er zout, mayonaise en crème fraîche doorheen.
Verdeel de salade over afgebakken naanbroden. Leg daarop gebakken chipolataworstjes of falafelballetjes. Garneer met verse peterselie of koriander en serveer met uien- of mangochutney.
Naanbrood met koolsalade
Toen onze oudste broer David nog student was, was dit de favoriete makkelijke maaltijd, met die lastige witte kool uit zijn pakket...... Zijn huisgenoten en ook wij hebben het vaak voorgeschoteld gekregen én ervan gesmuld. Ben benieuwd of ie het nog wel eens maakt.
Ingrediënten
½ witte kool2 winterpenen
½ witte of rode ui
zout en peper
3 el mayonaise
1,5 el crème fraîche
naanbroden (ongeveer 1 p.p.)
chipolataworstjes of falafelballetjes
verse peterselie/koriander
uien- of mangochutney
Ingrediënten
2 winterpenen
½ witte of rode ui
zout en peper
3 el mayonaise
1,5 el crème fraîche
naanbroden (ongeveer 1 p.p.)
chipolataworstjes of falafelballetjes
verse peterselie/koriander
uien- of mangochutney
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!