Naanpizza met courgette
Meer info over Courgette
Een lichte, zomerse en snelle pizza, waarbij je een beetje valsspeelt door naanbroden als pizzabodem te gebruiken. Serveer als lichte avondmaaltijd met een groene salade. Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in de lengte in dunne lange plakken. Bestrijk ze rondom met olijfolie en bestrooi met za’atar, zout en peper. Grill de courgetteplakken in een grillpan of contactgrill in een paar minuten per kant gaar. Blancheer de tuinbonen tot ze beetgaar zijn. Spoel direct af met koud water om het garen te stoppen. Laat de naanbroden iets afkoelen en spreid dan met de achterkant van een lepel de Griekse yoghurt over de bovenkant van de broden. Drapeer de plakken courgette erover en strooi de tuinbonen erover. Breng op smaak met een beetje zout, peper en olijfolie. Garneer met blaadjes oregano. Serveer met een partje citroen om er naar smaak over uit te knijpen. Tip: wanneer je de pizza’s niet als lunch wilt eten – of na de lunch geen afspraken meer hebt – vinden wij het ook lekker om een fijngeraspt teentje knoflook door de yoghurt te mengen.

Ingrediënten

Lunch- of licht hoofdgerecht 2 personen:
2 naanbroden
1 courgette
4 el Griekse yoghurt
½ el za’atar (Midden-Oosterse specerijenmix, vaak een mengsel van sesamzaad, sumak en wilde
oregano)
een handje gedopte tuinbonen
1 tak oregano
partjes citroen
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?