Een lichte, zomerse en snelle pizza, waarbij je een beetje valsspeelt door naanbroden als pizzabodem te gebruiken. Serveer als lichte avondmaaltijd met een groene salade.
Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in de lengte in dunne lange plakken. Bestrijk ze rondom met olijfolie en bestrooi met za’atar, zout en peper. Grill de courgetteplakken in een grillpan of contactgrill in een paar minuten per kant gaar. Blancheer de tuinbonen tot ze beetgaar zijn. Spoel direct af met koud water om het garen te stoppen. Laat de naanbroden iets afkoelen en spreid dan met de achterkant van een lepel de Griekse yoghurt over de bovenkant van de broden. Drapeer de plakken courgette erover en strooi de tuinbonen erover. Breng op smaak met een beetje zout, peper en olijfolie. Garneer met blaadjes oregano. Serveer met een partje citroen om er naar smaak over uit te knijpen.
Tip: wanneer je de pizza’s niet als lunch wilt eten – of na de lunch geen afspraken meer hebt – vinden wij het ook lekker om een fijngeraspt teentje knoflook door de yoghurt te mengen.