Nachofeest

Meer info over Suikermais | Avocado | Tomaten
Wie zegt dat nacho's enkel een late night snack zijn? We overladen ze hier met groenten en bonen, waardoor het (bijna) een volwaardig hoofdgerecht is. Een uitgebalanceerd gerecht kun je het wellicht niet noemen, maar het staat garant voor lachende gezichten aan tafel en een zomers gevoel.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

200 gr nachochips/tortillachips
3 tomaten
1 kleine rode ui
2 maiskolven
1 blik kidneybonen van 400 gr (niet uitgelekt gewicht)
15 ringen ingelegde jalapeño (Mexicaans schap in de supermarkt)
200 gr geraspte belegen kaas
1 avocado
5 gr koriander
1 limoen

Voorbereiding en Koken van de Maïskolven

Oven Voorverwarmen en Maïs Koken

Begin met het voorverwarmen van de oven op 210°C. Verwijder vervolgens de bladeren en ‘haren’ van de maïskolven. Kook de maïskolven in ruim water gedurende 15 minuten totdat ze gaar zijn. Zodra de maïskolven gaar zijn, snijd je de maïskorrels van de kolven af en zet ze apart voor later gebruik.

Snijden en Klaarzetten

Snipper de ui fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes. Giet de bonen af, spoel ze om onder koud water en laat ze goed uitlekken. Zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan voordat je begint met het samenstellen van de ovenschotel.

Laagjes Maken in de Ovenschaal

Neem een ruime ovenschaal en leg een derde van de nacho’s op de bodem. Verdeel hier een derde van de bonen, maïs, tomaten, jalapeño’s en geraspte kaas over. Herhaal dit proces twee keer, zodat je in totaal drie lagen hebt. Dit zorgt voor een mooie verdeling van de ingrediënten en smaken door de hele ovenschotel.

Ovenschotel Bakken en Garneren

Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de nacho-ovenschotel gedurende 15 minuten, of totdat de kaas volledig gesmolten en goudbruin is. Terwijl de ovenschotel in de oven staat, snijd je de avocado in plakjes en de limoen in parten.

Afwerking en Serveren

Haal de ovenschotel uit de oven en garneer deze met de plakjes avocado, verse koriander en de partjes limoen. De frisse avocado en het zuur van de limoen geven een heerlijke, verfrissende twist aan de warme, hartige nacho-ovenschotel. Serveer direct en geniet van deze smakelijke en kleurrijke maaltijd!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

200 gr nachochips/tortillachips
3 tomaten
1 kleine rode ui
2 maiskolven
1 blik kidneybonen van 400 gr (niet uitgelekt gewicht)
15 ringen ingelegde jalapeño (Mexicaans schap in de supermarkt)
200 gr geraspte belegen kaas
1 avocado
5 gr koriander
1 limoen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?