Nachofeest
Meer info over Avocado | Suikermais | Tomaten

Wie zegt dat nacho's enkel een late night snack zijn? We overladen ze hier met groenten en bonen, waardoor het (bijna) een volwaardig hoofdgerecht is. Een uitgebalanceerd gerecht kun je het wellicht niet noemen, maar het staat garant voor lachende gezichten aan tafel en een zomers gevoel.

Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder de bladeren en 'haren' van de mais. Kook de maiskolven in ruim water in 15 minuten gaar. Snijd de maiskorrels los. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Giet de bonen af, spoel om en laat uitlekken. Leg een derde van de nacho's in een ruime ovenschaal. Verdeel een derde van de bonen, mais, tomaten, jalapeño's en kaas erover. Herhaal dit twee keer. Rooster de ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de avocado in plakjes en de limoen in parten. Garneer de ovenschotel met avocado, koriander en partjes limoen en aanvallen maar!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

200 gr nachochips/tortillachips
3 tomaten
1 kleine rode ui
2 maiskolven
1 blik kidneybonen van 400 gr (niet uitgelekt gewicht)
15 ringen ingelegde jalapeño (Mexicaans schap in de supermarkt)
200 gr geraspte belegen kaas
1 avocado
5 gr koriander
1 limoen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?