Nasi Goreng

Meer info over Witte kool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300 gr rijst
1 grote ui
2 tenen knoflook
300 gr rijst
2 el olie
1 flinke tl gemalen koriander
1 tl gemalen laos
1 flinke tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
200 gr witte kool
75 gr taugé
1 wortel
2 el ketjap
½ eetlepel sambal of 1 rode peper
zout en peper
eventueel 100 gr diepvries tuinerwten

Voor erbij: bijvoorbeeld gebakken eitjes, pinda's, seroendeng, knapperige uitjes, atjar tjampoer, pindasaus, sambal

Toen ik (Vivian) net op mijzelf ging wonen, maakte ik met mijn huisgenootje vaak nasi maar dan uit een pakje. Wat een bekentenis! Gelukkig heeft Barry mij geleerd hoe het heel gemakkelijk zonder kan. Ik begrijp niet dat ik dit niet eerder zelf had kunnen uitvogelen. In ieder geval hoeven we nu nooit meer een pakje te gebruiken, want dit recept is zeker zo lekker. 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Begin ruim op tijd, want het geheim van goede nasi zit ‘m in het gebruik van afgekoelde rijst, anders wordt het een smurrie. Ook lekker, maar niet zoals je hem denk ik het liefst hebben wilt. Laat de rijst dus afkoelen.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en wortel tot de ui glazig is. Voeg de sambal, koriander, laos, komijn en kurkuma toe en bak het  1 minuut mee. Voeg de kool en ketjap toe en roerbak tot de kool zacht begint te worden. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door elkaar. Bak enkele minuten, af en toe roerend, tot het goed warm is. Voeg de taugé en tuinerwten toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak en serveer bijvoorbeeld met knapperige uitjes, seroendeng, atjar en een gebakken eitje. Je kunt trouwens ook op het laatst je nasi naar de zijkant van de pan schuiven en twee eitjes in de pan breken. Roer de eieren tot ze beginnen te stollen en meng daarna met de rijst. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300 gr rijst
1 grote ui
2 tenen knoflook
300 gr rijst
2 el olie
1 flinke tl gemalen koriander
1 tl gemalen laos
1 flinke tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
200 gr witte kool
75 gr taugé
1 wortel
2 el ketjap
½ eetlepel sambal of 1 rode peper
zout en peper
eventueel 100 gr diepvries tuinerwten

Voor erbij: bijvoorbeeld gebakken eitjes, pinda's, seroendeng, knapperige uitjes, atjar tjampoer, pindasaus, sambal

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?