Kook de rijst gaar. Verwijder de bladeren amsoi van de stronk. Was de bladeren, maak ze droog en snijd in repen van 2 cm. Verhit een wok, voeg de olie toe en bak de varkenspoelet rondom bruin. Voeg de prei, knoflook, gare rijst en het zakje nasi kruidenmix toe. Bak het vlees al omscheppend gaar. Voeg de amsoi toe en roerbak nog 5 minuten.
Nasi met amsoi*
Meer info over Amsoi
Ingrediënten
400 gr basmatirijst3 struiken amsoi
3 el olie
400 gr varkenspoelet
1 prei, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 zakje nasi kruidenmix
Ingrediënten
400 gr basmatirijst
3 struiken amsoi
3 el olie
400 gr varkenspoelet
1 prei, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 zakje nasi kruidenmix
3 struiken amsoi
3 el olie
400 gr varkenspoelet
1 prei, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 zakje nasi kruidenmix
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!