Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom goudbruin en een beetje knapperig. Schep uit de pan. Snipper het uitje. Verhit de boter in de koekenpan en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg de juspoeder en passata toe, roer goed door elkaar, breng aan de kook en laat 2 minuten flink pruttelen. Schenk de rode wijn erbij en laat zachtjes pruttelen tot een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met ketjap, zout en peper. Voeg de balletjes toe aan de saus en warm door. Serveer de andijviestamppot met daarop de balletjes en saus.

Nathans andijviestamppot met vegetarische balletjes
Meer info over Andijvie
Ons jongste (schoon)broertje Nathan woont in Delft in een studentenhuis met maar liefst 25 huisgenoten. Er wordt in het huis enkel vegetarisch gekookt. Zijn huisgenoten hopen telkens dat er andijvie in het groentepakket zit, want dan maakt Nathan zijn befaamde andijviestamppot met vegetarische balletjes. Omdat we er voor het gemak vanuit gaan dat iedere abonnee wel zijn of haar eigen favoriete recept voor stamppot heeft, delen wij Nathans twist met de balletjes.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 3 personen:3 porties andijviestamppot
350 gr vegetarische gehaktballetjes
1 el olijfolie
1 flinke klont boter
1 kleine ui
2 el vegetarische juspoeder
150 ml rode wijn
200 ml passata
2 el ketjap
zout en peper

Ingrediënten
Hoofdgerecht 3 personen:
3 porties andijviestamppot
350 gr vegetarische gehaktballetjes
1 el olijfolie
1 flinke klont boter
1 kleine ui
2 el vegetarische juspoeder
150 ml rode wijn
200 ml passata
2 el ketjap
zout en peper

3 porties andijviestamppot
350 gr vegetarische gehaktballetjes
1 el olijfolie
1 flinke klont boter
1 kleine ui
2 el vegetarische juspoeder
150 ml rode wijn
200 ml passata
2 el ketjap
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
