Was de aardappels, je hoeft ze niet te schillen. Snijd grote exemplaren doormidden. Kook ze in ruim water net gaar. Snijd de lente-uien in dunne reepjes. Snijd de munt fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de lente-uien in een paar minuten zacht. Voeg de doperwten, munt en 3 eetlepels van het aardappelkookvocht toe. Roerbak tot de erwten beetgaar zijn en het meeste vocht verdampt. Stamp de doperwten met een pureestamper een paar keer, zodat een zeer grove puree ontstaat, maar er ook nog wat hele doperwten tussen zitten. Hak de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten losjes door elkaar en breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.

Nieuwe aardappels met doperwten en munt
Meer info over Aardappel
Nieuwe aardappelen, ieder jaar weer een feestje!
We vieren het met de Engelse klassieke smaakcombinatie van doperwten en munt.
Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:500 gr nieuwe aardappels
200 gr dopererwten/tuinerwten (vers gedopt of uit de diepvries)
3 el olijfolie
3 lente-uien
2 takjes munt
5 takjes bieslook
½ citroen
zout en peper

Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:
500 gr nieuwe aardappels
200 gr dopererwten/tuinerwten (vers gedopt of uit de diepvries)
3 el olijfolie
3 lente-uien
2 takjes munt
5 takjes bieslook
½ citroen
zout en peper

500 gr nieuwe aardappels
200 gr dopererwten/tuinerwten (vers gedopt of uit de diepvries)
3 el olijfolie
3 lente-uien
2 takjes munt
5 takjes bieslook
½ citroen
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
