Dit is een recept van abonnee Diane.
Kook de noedels gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Besprenkel na het afgieten met wat olie zodat het niet gaat plakken en zet weg.
Schil de wortel en snijd in kleine stukjes. Snijd de witte kool in reepjes.
Hak de gember in hele kleine blokjes. Hak ook de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit 4 el olie in een grote wok of braadpan en fruit daarin de knoflook en de ui. Als de ui glazig is voeg je de wortel, gember en witte kool repen toe. Roer een paar minuten goed om op hoog vuur en draai het vuur hierna laag.
Snijd het witte deel van de paksoi in smalle reepjes en voeg toe aan de witte kool. Roer even goed om. Snijd nu het groen van de paksoi in reepjes en zet even apart.
Als de witte kool en paksoi-stelen wat zacht beginnen te worden voeg je 100 ml oestersaus toe. Laat nog doorsudderen op laag vuur onder af en toe roeren.
Maak ondertussen de omelet. Breek 6 eieren in een kom en klop grondig los met peper, zout, 1 el melk, 1 el ketjap en 1 el zonnebloemolie. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg toe aan het ei.
Pak je grootste koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit op hoog vuur. Als de pan goed warm is voeg je de helft van het eimengsel toe en laat rustig stollen, evt. met een deksel. Keer om zodat beide kanten bruin zijn. Haal de gare omelet uit de pan, rol op en houdt warm. Maak ondertussen de tweede omelet en rol die ook op. Snij vervolgens in plakjes.
Als de omeletten klaar zijn voeg je het groen van de paksoi toe aan de witte kool. Als die wat geslonken is, roer je de noedels erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en warm door. Serveer de noedels met de omelet.