Oesters met komkommer-mignonette

Meer info over Komkommer
Oesters, wij zijn er dol op! Vaak gingen we ze zelf rapen in de Oosterschelde. Dat blijkt een iets te uitdagende missie met zoontje Jules, dus hebben we ze gewoon ruim ingeslagen bij de lokale viswinkel. Mignonette is een klassieke saus voor bij rauwe oesters, waar je dan een klein beetje van over de oester lepelt alvorens je die opslurpt. We maken een extra frisse variant met komkommer.

Ingrediënten

12 Zeeuwse creuses (oesters)
¼ komkommer
1 sjalot
125 ml appelciderazijn
2 takjes munt
zout en peper
   Verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Snijd de komkommer in zeer kleine blokjes. Snipper de sjalot zeer fijn. Snijd de munt fijn. Meng deze ingrediënten in een klein kommetje met de azijn. Breng op smaak met zout en peper en laat bij voorkeur ten minste 4 uur staan zodat de sjalot wat milder van smaak wordt. Open de oesters (kijk bijvoorbeeld op YouTube voor handige instructies). Zorg dat je de oester ook los snijdt van de sluitspier aan de onderkant, zodat de oester niet onhandig in de schelp blijft hangen wanneer je hem met volle overtuiging je mond in giet. Leg de oesters op een oesterbord, of op een schaal gevuld met crushed ijs, of zoals wij – bij gebrek aan een vriezer – op een laagje zeekraal of zeewier zodat de oesters rechtop blijven liggen. Serveer de komkommer-mignonette er in een kommetje met een kleine lepel bij.    

Ingrediënten

12 Zeeuwse creuses (oesters)
¼ komkommer
1 sjalot
125 ml appelciderazijn
2 takjes munt
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?