
Oesterzwamshoarma
Het is lang geleden dat we een broodje shoarma op hebben. De laatste keer zal vast na een avond stappen geweest zijn. Maar we hoeven zeker niet uit te gaan om trek te krijgen in deze vegetarische variant van onze geliefde late-night snack! Serveer met geroosterde aardappel of frietjes.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:400 gr oesterzwammen
1 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 volle tl gerookt paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
flinke snuf chilivlokken
4 pita's (pitabroodjes)
Voor erbij: knoflooksaus, plakjes tomaat en komkommer, slabladeren, dunne uienringen, peterselie
zout en peper

Bereid de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Roerbak de oesterzwammen 2 minuten. Voeg alle specerijen toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de oesterzwammen beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de oesterzwamshoarma met de pita's en je garnituur naar keuze.
Ingrediënten
400 gr oesterzwammen
1 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 volle tl gerookt paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
flinke snuf chilivlokken
4 pita's (pitabroodjes)
Voor erbij: knoflooksaus, plakjes tomaat en komkommer, slabladeren, dunne uienringen, peterselie
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
