Omelet met aubergine, blauwe kaas en honing

Meer info over Aubergines

Dit recept ontstond toen ik (Vivian) een zielig restje blauwe kaas en een halve aubergine in de koelkast vond en me vaag herinnerde dat honing en aubergine lekker smaken bij elkaar. Nu herinner ik het me weer levendig, want de combinatie levert iets bijzonder smakelijks op.

Ingrediënten

Ontbijt- of lunchgerecht 1 persoon:

2 eieren
2 el olie
½ aubergine
25 gr blauwe kaas
1 el honing
snufje chilivlokken
zout en peper

Snijd de aubergine in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine tot ze zacht en gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schep de aubergine uit de pan. Verhit de andere eetlepel olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de eieren in de pan. Verdeel de aubergine erover en brokkel de blauwe kaas erover. Bestrooi met een snufje chilivlokken. Dek de pan af en laat de omelet in ongeveer 5 minuten gaar worden. Haal het deksel van de pan, schenk de honing over de omelet en serveer direct.

Ingrediënten

Ontbijt- of lunchgerecht 1 persoon:

2 eieren
2 el olie
½ aubergine
25 gr blauwe kaas
1 el honing
snufje chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?