Omgekeerde groentetaart
Meer info over Courgette

In onze familie gaan gesprekken vrijwel altijd over eten. En we delen graag met elkaar als we iets lekkers hebben gekookt. Zo deelde onze schoonzus haar recept voor deze omgekeerde groentetaart. Zij had Jamie Oliver zoiets zien maken op tv. Sindsdien staat het in de hele familie vaak op het menu.

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette en paprika in grove stukken. Snijd de ui in parten. Halveer de cherrytomaten. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Meng door elkaar. Rooster de groenten 35-45 minuten in de oven. Duw de groenten een beetje naar het midden van de ovenschaal, zodat er rondom een rand vrij is. Leg het bladerdeeg over de groenten en stop de randjes in. Bak het geheel nog 25-30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin, gaar en gerezen is. Keer de taart voorzichtig om op een snijplank. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de taart. Halveer de olijven en verdeel ze er ook over. Garneer met basilicumblaadjes en balsamicoazijn.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen, bijgerecht 4 personen:

400-450 gr courgette
350 gr (gele) paprika
1 (rode) ui
250 gr cherrytomaten
2 el olijfolie
1 rol vers bladerdeeg (320 gram, ongeveer 24x36 centimeter)
8 zwarte olijven.
1 bol buffelmozzarella
1 el (oude, stroperige) balsamicoazijn
enkele blaadjes basilicum
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?