Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm (met een doorsnede van 23 centimeter) met bakpapier. Vet de vorm en het bakpapier in met boter. Strooi een dun laagje suiker op de bodem. Bekleed de bodem met stengels rabarber. Leg ze stevig tegen elkaar aan. Snijd de rabarber zo af dat je de bodem zo goed mogelijk afdekt.
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Klop in een grote kom met een mixer de boter en suiker tot het een bleek en luchtig mengsel is. Mix er één voor één de eieren door. Roer met een grote lepel het bloemmengsel erdoor, tot alles goed gemengd is. Schep het cakemengsel voorzichtig op de rabarber en strijk het zachtjes met de achterkant van een natte lepel glad. Bak de cake 40 minuten in de oven tot de cake gaar is. Dit kun je testen door een cocktailprikker in het midden van de cake te steken. Als de prikker er droog uitkomt, is je cake klaar. Laat 5-10 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake omgekeerd op een serveerschaal, zodat de mooie roze rabarber aan de bovenkant van de cake zit. Serveer naar wens met een klodder slagroom of crème fraîche.