
Onze sotosoep
Soto is een soep uit de Indonesische keuken. Vanwege de grote Javaanse gemeenschap in Suriname vind je een soortgelijke soep ook in de Surinaamse keuken, waar het saoto soep wordt genoemd. Ons recept is allerminst authentiek, maar wel erg lekker!
Ingrediënten
Maaltijdsoep 2-3 personen:½ spitskool
100-125 gr taugé
2 sjalotten of ½ ui
4 tenen knoflook
5 cm gember
2 cm verse kurkuma (of 1 tl kurkumapoeder)
1 el zonnebloemolie
1,5 l groentebouillon
2 kaffir limoenblaadjes (toko, diepvries)
1 stengel citroengras
2-3 eieren
100 gr rijstvermicelli
ter garnering: knapperige uitjes, koriander, partjes limoen, sambal

Ingrediënten
½ spitskool
100-125 gr taugé
2 sjalotten of ½ ui
4 tenen knoflook
5 cm gember
2 cm verse kurkuma (of 1 tl kurkumapoeder)
1 el zonnebloemolie
1,5 l groentebouillon
2 kaffir limoenblaadjes (toko, diepvries)
1 stengel citroengras
2-3 eieren
100 gr rijstvermicelli
ter garnering: knapperige uitjes, koriander, partjes limoen, sambal


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
