Schil de sjalotten, knoflook, gember en kurkuma en snijd in grove stukken. Pureer met een keukenmachine (of vijzel) tot een fijne pasta. Verhit de olie in een ruime soeppan. Fruit hierin de pasta rustig 10 minuten. Schenk de groentebouillon erop. Kneus de stengel citroengras. Voeg het citroengras en de limoenblaadjes toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken in kunnen trekken.
Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Verwijder het citroengras en de limoenblaadjes. Voeg de spitskool en taugé toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen tot de kool zacht begint te worden.
Verdeel de vermicelli over 2 grote kommen. Schenk de soep erover. Halveer de eieren in de lengte en leg erop. Garneer de soep met uitjes, koriander en limoen. Laat ieder naar eigen smaak de soep pittiger maken met wat sambal.
Tip: Maak er een soto ayam van door kip toe te voegen en/of kippenbouillon te gebruiken. Je kunt 1-2 kippenbouten toevoegen wanneer de bouillon aan het trekken is. Laat dan zo’n 45 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Haal de bouten uit de pan, trek met twee vorken het vlees in reepjes en voeg dat samen met de spitskool en taugé toe aan de soep.