Oosterse gestoofde boerenkool*
Meer info over Boerenkool
Doe de hoisinsaus, barbecuesaus, rijstwijn, rijstazijn, honing, vijfkruidenpoeder, knoflook en sesamolie in een kom, schep de krabbetjes erdoor en zorg ervoor dat ze rondom met een laagje bedekt zijn. Dek ze af en laat ze een nacht marineren. Zet de grill op de hoogste stand. Leg de krabbetjes op een rooster boven een bakplaat en grill ze 15-20 minuten of tot ze mals zijn; keer ze tijdens het grillen meermalen om. Doe in een pan een scheut zonnebloemolie, laat warm worden. Doe het uitje erin en het teentje knoflook. Laat zweten. Doe er dan een klein beetje palmsuiker bij en de boerenkool. Gooi even om. Voeg ketjap, sojasaus en een scheut water toe. Laat koken en zet dan laag. De boerenkool mag nog een bite hebben. Serveer samen met gekookte rijst en de krabbetjes.  

Ingrediënten

450 gram gekookte rijst, naar keuze

Voor de boerenkool:

1 teentje knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
scheut water
scheut sojasaus
scheut ketjap
stukje palmsuiker
500 gr boerenkool, fijngesneden

Voor de krabbetjes:

1 kg krabbetjes in stukjes van 8cm
4 el hoisinsaus
4 el barbecuesaus
1,5 el rijstazijn
1,5 el rijstwijn
2 el vloeibare honing
1/2 tl vijfkruidenpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl sesamolie
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?