Oosterse maaltijdsoep met kip en amsoi
Meer info over Amsoi

Verwarm in een soeppan 2 el olie zachtjes en bak hierin 2 tenen knoflook tot ze licht kleuren (niet bruin, dan worden ze bitter). Neem ze uit de pan en houd apart. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten zachtjes totdat de rijst glanst. Voeg de 3e teen knoflook, gember en limoenrasp toe en bak ze 1 minuut mee. Schenk de bouillon erop en leg de kippenbouten of poten erin. Breng het aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken. Neem de kip uit de pan, laat ze iets afkoelen en haal dan het vlees van de botjes. Doe het kippenvlees terug in de pan samen met de garnalen, amsoi en kokosmelk en laat het nog 3-5 minuten zacht koken. Voeg de taugé toe, warm 1 minuut mee en breng de soep op smaak met zout en peper en flink wat limoensap. Bestrooi met de gebakken knoflookplakjes. Maak de soep eventueel nog extra lekker door er cassave chips of emping bij te geven.

 

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
3 tenen knoflook, in plakjes
150 gr langkorrelrijst (bijv. Basmati of Pandan)
2 1/2 cm gemberwortel, in dunne reepjes
1 1/2 limoen, schil geraspt, sap geperst
1,2 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
2 grote kippenbouten of kippenpoten
250 gr gepelde rauwe garnalen
1 amsoi, in repen
200 ml kokosmelk (blikje)
taugé
cassave chips of emping voor erbij
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?