Kook de noedels in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat ze kort uitlekken. Verhit intussen op hoog vuur de olie in een grote wok of braadpan. Voeg het rundvlees of seitan toe en roerbak dit in ca 2 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak nog ca 2 minuten mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak ca 3 minuten mee. Schep de afgegoten noedels, taugé en het groen van de paksoi erdoor en voeg de sojasaus, oestersaus, 2 eetlepels limoensap en de limoenrasp toe. Warm alles al omscheppend nog ca 3 minuten goed door.
Oosterse noedels met paksoi*
Meer info over Paksoi
Ingrediënten
250 gr noedels400 gr paksoi, in smalle repen
2 el zonnebloem- of maïsolie
150 gr taugé
300 gr rundvlees of seitan in reepjes
2 el Japanse sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 el oestersaus
1 ui, fijngesneden
sap en rasp van 1 limoen
2 cm gemberwortel, geraspt
zout en peper

Ingrediënten
250 gr noedels
400 gr paksoi, in smalle repen
2 el zonnebloem- of maïsolie
150 gr taugé
300 gr rundvlees of seitan in reepjes
2 el Japanse sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 el oestersaus
1 ui, fijngesneden
sap en rasp van 1 limoen
2 cm gemberwortel, geraspt
zout en peper

400 gr paksoi, in smalle repen
2 el zonnebloem- of maïsolie
150 gr taugé
300 gr rundvlees of seitan in reepjes
2 el Japanse sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 el oestersaus
1 ui, fijngesneden
sap en rasp van 1 limoen
2 cm gemberwortel, geraspt
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
