Oosterse spitskool met kipfilet*
Meer info over Spitskool
Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes. Snijd de prei in smalle ringetjes, was ze goed en laat uitlekken. Pers de knoflook uit. Meng de kipfilet met ketjap, sambal, gemberpoeder en knoflook. Laat het 15 minuten marineren. Verwarm de olie in een wok. Bak hierin 3 minuten, al omscheppend de kip. Bak circa 2 minuten de prei en kerriepoeder mee. Voeg de spitskool toe en bak het ook enkele minuten mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Lekker met rijst.

Ingrediënten

1 spitskool
1 dunne prei
2 teentjes knoflook
2 el olie
400 gr kipfilet
2 el ketjap manis
zout en peper
mespunt gemberpoeder
1 tl sambal oelek
1/2 el kerriepoeder
1 dl kippenbouillon
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?