Oosterse witlof
Meer info over Witlof

Snijd de stronkjes witlof in de lengte in zessen. Verhit olie in een hapjespan of wok en pers hierboven de knoflook uit. Voeg de rode peper en kip toe en roerbak tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg de witlof, sesamolie, honing, sojasaus en limoensap toe en roerbak het mengsel nog 5 minuutjes. Breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met sesamzaad.

Ingrediënten

4 stronkjes witlof
1 teen knoflook
1 rode peper, fijngehakt
250 gr biologische kipfilet, in blokjes gesneden
1 el sesamolie
1 el honing
2 el zoete sojasaus
1 el limoensap
1 el geroosterde sesamzaadjes
olie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?