Snipper de ui en knoflook. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelloof. Snijd de venkel in kleine blokjes. We doen dit op dezelfde manier als hoe we een ui zouden snipperen. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de venkel, ui, knoflook en komijnzaad zo’n 8 minuten, tot de ui glazig en de venkel zacht is. Voeg de orzo toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Schep goed door elkaar. Breng aan de kook, draai het vuur naar matig en dek de pan af. Laat de orzo zachtjes 10 minuten pruttelen tot het beetgaar is en het vocht is opgenomen. Roer om de minuut even om, om te voorkomen dat de orzo aankoekt aan de bodem. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de orzo over 3 of 4 borden. Verkruimel de fêta erover en garneer met geraspte sinaasappelschil en wat fijngehakt venkelloof.
Tip: serveer met een salade van dungesneden rauwe venkel, (bloed)sinaasappelpartjes en zwarte olijven, op smaak gebracht met wat citroensap, olijfolie, zout en peper.