Orzo met venkel, tomaat en feta
Meer info over Knolvenkel

Snipper de ui en knoflook. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelloof. Snijd de venkel in kleine blokjes. We doen dit op dezelfde manier als hoe we een ui zouden snipperen. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de venkel, ui, knoflook en komijnzaad zo’n 8 minuten, tot de ui glazig en de venkel zacht is. Voeg de orzo toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Schep goed door elkaar. Breng aan de kook, draai het vuur naar matig en dek de pan af. Laat de orzo zachtjes 10 minuten pruttelen tot het beetgaar is en het vocht is opgenomen. Roer om de minuut even om, om te voorkomen dat de orzo aankoekt aan de bodem. Breng op smaak met zout en peper.  

Verdeel de orzo over 3 of 4 borden. Verkruimel de fêta erover en garneer met geraspte sinaasappelschil en wat fijngehakt venkelloof.  

Tip: serveer met een salade van dungesneden rauwe venkel, (bloed)sinaasappelpartjes en zwarte olijven, op smaak gebracht met wat citroensap, olijfolie, zout en peper.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 knolvenkel
1 ui
2 tenen knoflook
½ el komijnzaad of venkelzaad
1 el olijfolie
250 gr orzo (rijstvormige pastasoort, wordt ook wel risoni genoemd)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
500 ml groentebouillon of water
150 gr fêta
1 sinaasappel
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?