Orzotto met prei en citroen

Meer info over Prei

Orzotto is eigenlijk een soort risotto voor valsspelers, of in dit geval beter gezegd, voor slimspelers. Het resultaat lijkt op risotto, maar de bereidingstijd is een stuk korter. Heerlijk met kabeljauw met een krokant kruidenkorstje. 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

120-150 gr orzo
400-450 gr prei
2 uien
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
½ citroen
50 gr Parmezaanse kaas
1 el boter
zout en peper

Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de prei, ui en knoflook in ongeveer 15 minuten tot het zacht is. Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de orzo af en vang het kookvocht op. Meng de orzo door het zachte preimengsel. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Voeg de boter en een scheut van het pastakookvocht toe en roer alles door elkaar tot een licht smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

120-150 gr orzo
400-450 gr prei
2 uien
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
½ citroen
50 gr Parmezaanse kaas
1 el boter
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?