Voor deze ovenschotel met snijbiet, kookt u de aardappels gaar en maak er met melk, boter, peper, (kruiden)zout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree van. Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de snijbiet toe. Maak de snijbiet op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuitkruim door. Vet een ovenschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten zodat een dikke pureebekleding ontstaat. Schep de bieten in de schaal en verdeel het gelijkelijk. Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C tot de bovenkant mooi lichtbruin is. Variatie: meng door de snijbiet gebraden (vegetarisch) gehakt, blokjes ham of stukjes salami.
Ovenschotel met snijbiet *
Meer info over Snijbiet
Ingrediënten
1 bos snijbiet, in repen gesneden1 ui, gesnipperd
een scheutje olijfolie
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
1 dl melk
klontje boter
2 eieren
peper en zout
nootmuskaat
1 tl mosterd
75 gr geraspte kaas
1 beschuitje
Ingrediënten
1 bos snijbiet, in repen gesneden
1 ui, gesnipperd
een scheutje olijfolie
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
1 dl melk
klontje boter
2 eieren
peper en zout
nootmuskaat
1 tl mosterd
75 gr geraspte kaas
1 beschuitje
1 ui, gesnipperd
een scheutje olijfolie
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
1 dl melk
klontje boter
2 eieren
peper en zout
nootmuskaat
1 tl mosterd
75 gr geraspte kaas
1 beschuitje
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!